Tonår

Vi ses fredagar från klockan 19 fram till ungefär mellan 22 och 22.30! Se schema längst ned på denna sida!

Informations- och kommunikationskanaler:

Snapchat: ungdomek /  Instagram: equmeniadt / Facebook: Equmenia Danderyd-Täby (@equmeniadt) / Discord: https://discord.gg/Qf6w7vxBdG
I en Snapchatgrupp för Tonår, eller på Discord (https://discord.gg/Qf6w7vxBdG), så blir deltagare på Tonår uppdaterade om vad som händer varje vecka och det går även att skriva till de andra som är med. Så känn dig fri att lägga till användare "ungdomek" och säg att du är intresserad av att vara med på Tonår, så kommer du få en inbjudan till Snapchatgruppen! Även föräldrar/anhöriga/vårdnadshavare är välkomna till Equmenia Danderyd-Täbys discordkanal (https://discord.gg/Qf6w7vxBdG) för att ta del av informationen inför fredagarna, eller för att kommunicera med ledarna!

På Instagram (@equmeniadt) kan man likaså se vissa uppdateringar om bland annat Tonår!

Det går även att gilla Equmenia Danderyd-Täby på Facebook (som bland annat är länkad till Instagrammen) för samma uppdateringar som på Instagram. Sök på Equmenia Danderyd-Täby på Facebook, så hittar du oss!

Föreningårsavgiften för att vara medlem i Equmenia Danderyd-Täby, och därmed kunna vara med på Tonår, faktureras vanligen 700 kr per år (vilket inkluderar kostnaden av 200 kr per år för fika, samt möjlighet att delta i exempelvis föreningens scoutverksamhet), men 400 kronor om man börjar på höstterminen.

Vid frågor till föreningen kassör, skicka e-post till .

Tonårsverksamheten

Kvällarna riktar sig till dig som fyller 13 samma år och uppåt.

Har du ibland tråkigt på fredagskvällar? Du kanske längtar efter meningsfull gemenskap? Du kanske bara undrar vad vi håller på med i kyrkan när du ser oss på fredagkvällarna genom kyrkans fönster?

Oavsett vem du är, vad du tror och vad du vill, så är du välkommen att vara med, eller prova vara med på Tonår i Enebykyrkan/Equmenia Danderyd-Täby, om du fyller 13 samma år eller om du är i tonåren. Vi är en kristen förening i grunden, men samtidigt är vi rätt chill. Alla behöver inte tro och tänka på samma sätt för att vara med. Vi har roligt tillsammans, och gör det som vi känner är meningsfullt. En del av våra kvällar är därför att fira andakter, där vi på olika sätt kommunicerar om Gud, sjunger sånger och ber om det vi har på hjärtat. För det andra som vi gör kan ni kolla in preliminära schemat nedanför! Givetvis fikar vi också!

Fyra gånger per termin har vi även gemensamma tonårssamlingar tillsammans med Centrumkyrkan Vallentuna, Grindtorpskyrkan och Åbybergskyrkan! Dessa samlingar kallas för "Tonår Deluxe" i schemat nedanför (och i uppdateringarna på Snapchat/Instagram/Facebook). Då samlas våra tonåringar i varandras kyrkor, och gör saker tillsammans. Ibland gör vi även saker tillsammans vid andra tillfällen. Ett härligt samarbete med fantastiska träffar! Vi bedriver även konfirmation ihop varannat år, och samlingsnamnet för vårt ekumeniska arbete har vi gett TäVaD (Täby-Vallentuna-Danderyd).

Vi är även ett växande ledargäng (se mer info längst ned på: http://enebykyrkan.se/barn-ungdom-och-ung-vuxen), som tillsammans med ungdomarna leder Tonår framåt i relation till föreningens kristna grund, och vill att alla ska känna sig fria, välkomna och delaktiga. Både vi som är med och de som var och en vill bjuda in. I detta har vi en riktning framåt om att vi ska vara en gemenskap där vi alla känner oss hemma att våga vara oss själva. Därför börjar vi nästan alltid samlingarna med en runda, där var och en får berätta var man är i livet (ibland utifrån någon fråga). Det blir en öppning för att vi förutom att ha roligt tillsammans när vi träffas, också lär känna varandra, oss själva och kanske även Gud bättre. I detta, skapas potentiella vänner för livet!

Varmt välkomna!

Frivillig gåva

Vill du skicka en frivillig gåva till Equmenia Danderyd-Täbys ungdomsarbete? Skriv "Gåva" i ditt meddelande via:

Swish: 123 659 46 34
PlusGiro (PG): 27 06 80-2

Enormt tack! <3

Kontakt vid frågor/funderingar

Om du har några frågor eller funderingar, kontakta gärna:

, alternativt: ungdomspastor Peter Mänder, mobilnummer: 079-319 05 01 (SMS/samtal) eller e-post:

För kontakt med Equmenia Danderyd-Täbys styrelse (Ungdomsrådet), kontakta .

Preliminär planering tonår VT 2022

OBS:

Fika ingår numera i föreningsårsavgfiten (vilken då blir totalt 700 kr per tonårsdeltagare)! Är man redan scout så kostar det alltså ytterligare 200 kronor per år. Frivilliga bidrag kan skickas till Swish: 123 659 46 34.

+: vi är i Enebykyrkan om inget annat anges nedan!

21/1-2022 kl 18.30 Tonår Deluxe i Enebykyrkan

Huvudaktivitet: Uppstartsandakt och sällskapsspelskväll

28/1

Huvudaktivitet: Profetkväll