Danderyd-Täby Equmeniascout

Tid: Tisdagar 18:15 - 19:45
Plats: Enebykyrkans undervåning eller motionsparkeringen bakom Eneby Gård
Ålder: Årskurs 1 och uppåt
Kontakt: Stig L Molneryd, Kårchef, Equmeniascout Danderyd/Täby, mobil 0735873631, E-post: scout@enebykyrkan.se

Scouterna jobbar efter principen ”learning by doing” och hos oss får man testa på och lära sig allt från att vara en god kamrat till att laga mat och ta hand om naturen. Hos scouterna får man också lära sig hur det kan vara att leva i andra länder och hur man kan hjälpa till om det händer en olycka. En gång i veckan samlas vi och har mycket kul tillsammans i form av olika aktiviteter och lekar. Varje samling brukar avslutas med en kort andakt. På andakterna berättar någon av ledarna om Gud, vi ber nyingbönen eller nya scoutbönen och ibland sjunger vi tillsammans.

Höjdpunkten för scouterna brukar vara de tävlingar, dagsutflykter, hajker och läger som man åker på. En hajk är en eller två nätters övernattning någon gång under terminen, och ett läger är tre eller fler nätters övernattning som vi brukar åka på varje sommar tillsammans med scouter från andra scoutkårer.

Under terminerna samlas vi varje tisdag klockan 18:15 – 19:45. Halva terminen samlas vi utomhus vid motionsparkeringen bakom Eneby gård och halva terminen samlas vi i undervåningen i kyrkan.

Vår kår består av fyra patruller i fyra olika åldersgrupper, gränserna är dock inte helt låsta.

Spårarscout: 7-9 år                               Program: höst 2017

Upptäckarscout: 10-12 år                      Program: Vt 2017