Danderyd-Täby Equmeniascout 

Start höstterminen 2019 blir den 3 september med introduktion. Program för hösten är länkade till nederst på den här sidan (just nu fattas programmen för äventyrare).

För att gå med i scoutkåren Equmenia Danderyd-Täby ska du ha börjat årskurs 1 och fyllt 7 år eller så är du påväg  att fylla 7 året du börjar!

Tid: Tisdagar 18:15 - 19:45
Plats: Enebykyrkans undervåning eller motionsparkeringen bakom Eneby Gård
Ålder: Årskurs 1 och uppåt
Kontakt: Siv Lann, tillförordnad kårchef, Equmeniascout Danderyd/Täby,
mobil 070-488 11 85, e-post: scout@enebykyrkan.se

eller

Peter Mänder, ungdomspastor, Enebykyrkan,
mobil 079-319 05 01, e-post: peter.mander@equmeniakyrkan.nu

Scouterna jobbar efter principen ”learning by doing” och hos oss får man testa på och lära sig allt från att vara en god kamrat till att laga mat och ta hand om naturen. Hos scouterna får man också lära sig hur det kan vara att leva i andra länder och hur man kan hjälpa till om det händer en olycka. En gång i veckan samlas vi och har mycket kul tillsammans i form av olika aktiviteter och lekar. Varje samling brukar avslutas med en kort andakt. På andakterna berättar någon av ledarna om Gud, vi ber nyingbönen eller nya scoutbönen och ibland sjunger vi tillsammans.

 

Höjdpunkten för scouterna brukar vara de tävlingar, dagsutflykter, hajker och läger som man åker på. En hajk är en eller två nätters övernattning någon gång under terminen, och ett läger är tre eller fler nätters övernattning som vi brukar åka på varje sommar tillsammans med scouter från andra scoutkårer.

Under terminerna samlas vi varje tisdag klockan 18:15 – 19:45. Halva terminen samlas vi utomhus vid motionsparkeringen bakom Eneby gård och halva terminen samlas vi i undervåningen i kyrkan.

Vår kår består av 3 patruller i olika åldersgrupper, gränserna är dock inte helt låsta. 

Spårarscout: 7-9 år Program hösten 2019

Upptäckarscout: 9-12 år Program hösten 2019          

Äventyrarscout: 13-15 år Program våren 2019