Equmeniascout Danderyd-Täby

Vi började scoutvårterminen igår 21/1 2020 kl 19 med lite gemensamma lekar och introduktion av nya ledaransikten, bland annat! Nästa tisdag (28/1) fortsätter vi terminen med första gången i patrullerna för sig, så varmt välkomna! Detaljprogram för hösten är på gång och kommer att läggas upp nederst på den här sidan!

För att gå med i scoutkåren Equmenia Danderyd-Täby ska du ha börjat årskurs 1 och fyllt 7 år eller så är du påväg  att fylla 7 året du börjar!

Tid: Tisdagar 18:15 - 19:45
Plats: Enebykyrkans nedervåning eller motionsparkeringen bakom Eneby Gård
Ålder: Årskurs 1 och uppåt

Just nu har vi ett "kårting" bestående av tre huvudsakliga kårchefer (med en adjungerande/assisterande ungdomspastor) som hanterar lite olika delar av kårens verksamhet! Per Galmén, Siv Lann och Stig-Lennart Molneryd! De är också scoutledare i patrullerna.

Det går utmärkt skicka e-post till scout@enebykyrkan.se om vad som helst kring Equmeniascout Danderyd-Täby, så kommer rätt person att svara dig!

Om du hellre vill ringa:

För telefonkontakt kring att börja i scout, kontakta Siv Lann på mobilnummer 070-488 11 85.

För telefonkontakt omkring hajker, läger och gemensamma kåraktiviteter, kontakta Stig-Lennart Molneryd på mobilnummer 073-587 36 31.

Om du är från någon annan kår och är intresserad av att göra något tillsammans med oss, går det bra att kontakta Per Galmén på mobilnummer 070-104 31 90.

eller:

Kontakta Peter Mänder, ungdomspastor, Enebykyrkan på mobilnummer 079-319 05 01, e-post: peter.mander@equmeniakyrkan.nu för allmänna eller övriga frågor kring ungdomsverksamheten eller scoutverksamheten i Equmenia Danderyd-Täby.

Scouterna jobbar efter principen ”learning by doing” och hos oss får man testa på och lära sig allt från att vara en god kamrat till att laga mat och ta hand om naturen. Hos scouterna får man också lära sig hur det kan vara att leva i andra länder och hur man kan hjälpa till om det händer en olycka. En gång i veckan samlas vi och har mycket kul tillsammans i form av olika aktiviteter och lekar. Varje samling brukar avslutas med en kort andakt. På andakterna berättar någon av ledarna om Gud, vi ber nyingbönen eller nya scoutbönen och ibland sjunger vi tillsammans.

Höjdpunkten för scouterna brukar vara de tävlingar, dagsutflykter, hajker och läger som man åker på. En hajk är en eller två nätters övernattning någon gång under terminen, och ett läger är tre eller fler nätters övernattning som vi brukar åka på varje sommar tillsammans med scouter från andra scoutkårer.

Under terminerna samlas vi varje tisdag klockan 18:15 – 19:45. Halva terminen samlas vi utomhus vid motionsparkeringen bakom Eneby gård och halva terminen samlas vi i undervåningen i kyrkan.

Vår kår består av 3 patruller i olika åldersgrupper, gränserna är dock inte helt låsta.

Spårarscout: 7-9 år Program hösten 2019

Upptäckarscout: 10-12 år Program hösten 2019