Tonår

På fredagar från klockan 19 fram till cirka 22.30!

Snapchat: ungdomek /  Instagram: equmeniadt
I en Snapchatgrupp för Tonår så blir man uppdaterad om vad som händer varje vecka och det går även att skriva till de andra som är med. Så känn dig fri att lägga till användare "ungdomek" och säg att du är intresserad av att vara med på Tonår, så kommer du få en inbjudan till Snapchatgruppen!

På Instagram kan man likaså se uppdateringar för Tonår om vad vi ska göra! Det går även att gilla Equmenia Danderyd-Täby på FB (som bland annat är länkad till Instagrammen) för dessa uppdateringar. Sök på Equmenia Danderyd-Täby på FB, så hittar du oss!

Kvällarna riktar sig till dig som fyller 13 samma år och uppåt. Terminsavgiften till föreningen är 200 kr, och då ingår fika för hela terminen! Årsavgiften är 300 kr.

Har du ibland tråkigt på fredagskvällar? Du kanske längtar efter meningsfull gemenskap? Du kanske bara undrar vad vi håller på med i kyrkan när du ser oss på fredagkvällarna genom kyrkans fönster?

Oavsett vem du är, vad du tror och vad du vill, så är du välkommen att vara med, eller prova vara med på Tonår i Enebykyrkan/Equmenia Danderyd-Täby, om du fyller 13 samma år eller om du är i tonåren. Vi är en kristen förening i grunden, men samtidigt är vi rätt chill. Alla behöver inte tro och tänka på samma sätt för att vara med. Vi har roligt tillsammans, och gör det som vi känner är meningsfullt. En del av våra kvällar är därför att fira andakter, där vi på olika sätt kommunicerar om Gud, sjunger sånger och ber om det vi har på hjärtat. För det andra som vi gör kan ni kolla in preliminära schemat nedanför! Givetvis fikar vi också!

Ibland har vi gemensamma tonårssamlingar tillsammans med Centrumkyrkan Vallentuna, Grindtorpskyrkan och Åbybergskyrkan! Dessa kallas för "Tonår Deluxe" i schemat nedanför (och i uppdateringarna på Snapchat/Instagram/Facebook). Då samlas våra tonåringar i varandras kyrkor, och gör saker tillsammans. Ibland gör vi även saker tillsammans vid andra tillfällen (och har även konfa ihop). Ett härligt samarbete med fantastiska träffar!

Vi är även ett stabilt ledargäng, som tillsammans med ungdomarna leder Tonår framåt i relation till föreningens kristna grund, och vill att alla ska känna sig fria, välkomna och delaktiga. Både vi som är med och de som var och en vill bjuda in. I detta har vi en riktning framåt om att vi ska vara en gemenskap där vi alla känner oss hemma att våga vara oss själva. Därför börjar vi nästan alltid samlingarna med en runda, där var och en får berätta var man är i livet (ibland utifrån någon fråga). Det blir en öppning för att vi förutom att ha roligt tillsammans när vi träffas, också lär känna varandra, oss själva och ibland även Gud bättre. I detta, skapas vänner för livet!

Varmt välkomna!

Om du har några frågor eller funderingar, kontakta gärna:

Ungdomspastor Peter Mänder, mobilnummer: 079-319 05 01 (SMS/samtal) eller e-post: peter.mander@equmeniakyrkan.nu

Preliminärt schema för tonår HT 2020

OBS:
Fika ingår numera i terminsavgiften!

24/1-2020 (tonår Deluxe i Enebykyrkan)
Huvudaktivitet: spelkväll (sällskapsspel och så vidare)

Huvudaktivitet: Profetkväll/planering med ungdomarna

Huvudaktivitet:

14/2 (Tonår Deluxe i Grindtorpskyrkan)

28/2 (sportlovsvecka)
Huvudaktivitet: Nåt coolt pga sportlov, kanske träffas tidigare? Filmmaraton?

Huvudaktivitet:

20/3 (Tonår Deluxe i Centrumkyrkan Vallentuna)

Huvudaktivitet:

10/4 (långfredag, denna gång utgår)

17/4 (påsklovsvecka)
Huvudaktivitet: Kväkartonår, heldag?

24/4 (Tonår Deluxe i Åbybergskyrkan)
Huvudaktivitet:

1/5 (första maj, denna gång utgår troligen, men vi kanske kan styra upp att vi kan gemensamt gå till en majbrasa på torsdagen?)

Huvudaktivitet:

15/5 (Tonår deluxe med Young life?)
Huvudaktivitet: grillkväll?

22/5 (lovdag i anslutning till Kristi himmelsfärd, denna gång utgår)

29/5 (terminsavslutning tonår)
Huvudaktivitet:

30/5 (söndag) Kyrkans vårfest (avslutning för Equmenia)

5/6 (potentiell avslutning, jfr skolavslutning 9/6)